Spijlbekleding

De spijlen kunnen van een LDPE-slang, rubberslang of een rubber laag worden voorzien ter bescherming van het product of om de ruimte tussen de spijlen te verkleinen (doorval.) Het Split-PVC is een in de lengte opengesneden LDPE-slang en wordt klemmend om de spijldiameter gemonteerd. Om de doorval nog verder te verkleinen kan nog een tweede laag worden aangebracht. Het nadeel van Split-PVC is dat het materiaal hard is en daardoor weinig bescherming geeft aan het product.


Het Ster-PVC is een zachte PVC slang met aan de binnenkant een sterprofiel. Ten opzichte van de spijldiameter heeft deze bekleding een lichte overmaat om montage op de spijlen te vereenvoudigen. Door het sterprofiel aan de binnenzijde wordt het product beter beschermd tegen vallen uit grotere hoogte en tegen eventuele vibraties.


Het Pillow-Cushion is een geëxtrudeerd dubbelwandig profiel uit zacht PVC. Naast deze bekledingen hebben wij ook gesloten LDPE-bekledingen. De rubberslang heeft een lichte ondermaat op de spijlen en wordt klemmend op de spijl gemonteerd. Het rubber kan eventueel worden verlijmd.


Het afdekprofiel is een geëxtrudeerd rubberprofiel en wordt standaard met 3 spijlen tussen de trekriemen gemonteerd. De ruimte tussen te trekriemen en de spijlen wordt daarbij afgesloten. Op deze manier kan een gesloten band worden verkregen. C-Flex is een zacht rubberprofiel met een C-vormige lip aan de bovenzijde. Het voordeel van C-Flex is de hoge dempende werking waardoor het product bij het vallen op de spijlen niet beschadigt. Een bijkomend voordeel is dat door de C-vormige lip het aankoeken van grond gereduceerd wordt. Het C-Flex profiel wordt op de spijlen gelijmd. Er bestaat ook een uitvoering van C-Flex die op de spijlen wordt gevulkaniseerd (Hoofdstuk spijlen). In deze versie zijn ook zijvleugels mogelijk.


Algemene informatie:

Het Split-PVC wordt als enige bekleding na het klinken van de spijlenband gemonteerd en is hierdoor ook naderhand gemakkelijk te verwijderen. Alle andere bekledingen worden voor het klinken om de spijlen geschoven of gevulkaniseerd.


Wanneer een spijlenband aangedreven wordt met HS-RT-NC-Z-3TB type tandwiel (Hoofdstuk aandrijfwielen), moet u rekening houden met de tandwielloop. Deze tandwielloop (standaard ± 35 mm) is altijd breder dan de tanden van de aandrijfwielen die in de spijlen grijpen. Bij het gebruik van tandwielloop wordt de spijlbekleding klemmend op de spijl gemonteerd of verlijmd om verschuiven te voorkomen. Bij aandrijving door middel van N-type tandwielen of frictieaandrijving (KW, HS, FRD type), kan de bekleding doorlopen tot aan de riemen.

Product-Catalogus

Download (PDF, 39 MB)