Rollen

Wij kunnen u een groot pakket met draag-, keer, - en looprollen aanbieden. In ons programma hebben wij o.a. lichtgewicht rollen uit kunststof, gietijzeren rollen en rubber beklede rollen, met één of twee kogellagers.


De lichtgewicht rollen worden gemaakt van een speciaal slag- en slijtvast kunststof (polyurethaan, polyamide of Nylon). Deze rollen kunnen worden gemonteerd met behulp van een draadas of door middel van een open as. De kunststof rollen kunnen berubberd of onberubberd zijn, hebben een laag gewicht en worden standaard voorzien van twee kogellagers van het type 6005 2RS. Deze rollen zijn leverbaar met een draadas of met een open as. De gietijzeren rollen kunnen berubberd of onberubberd zijn en zijn standaard voorzien van twee kogellagers van het type 6005 2RS. Afhankelijk van de belasting is het mogelijk om enkele typen rollen te voorzien van twee kogellagers van het type 6206 2RS.


De rollen hebben standaard een drievoudige afdichting aan beide zijden, bestaande uit:

  • De kogellagerafdichting (2RS-type)
  • Een in olie gedrenkte viltring
  • Metalen afdichtring / afdichtkap

De as, waar de rol op draait, kan een open as zijn (montage door middel van een Bout M16) of een gemonteerde draadas die is voorzien van een binnenzeskant op de kopse kant, een moer en een veerring. Standaard is de draadas voorzien van schroefdraad M16. Andere afmetingen zijn ook mogelijk.


Voor nasmeerbare systemen kan de draadas worden voorzien van een vetnippel. In dat geval worden kogellagers zonder afdichting gebruikt en worden de open ruimtes gevuld met vet. De standaard metalen afdichtring en -kap worden vervangen door een convex-ring en -kap die minder vet doorlaten. De convex-ring en –kap worden op hun plaats gehouden door middel van borgringen. Het vet wordt door de vetnippel op de kopse kant van de draadas tussen de kogellagers gebracht.


De gietijzeren schokkers zijn steekafhankelijk en worden door middel van een verlengde as in de tandwielloop van de spijlenband geplaatst. De schokkers worden door de spijlenband in beweging gezet en door de driehoeksvorm wordt een schudeffect bereikt. De universele rubber(driepunts)schokker wordt onder de trekriemen geplaatst en is daardoor steekonafhankelijk. Door frictie tussen de schokker en de riem wordt de schokker in beweging gezet en wordt het schudeffect bereikt. De universele rubberschokker kann worden ingezet bij lichte toepassingen. Alle schokkers worden, net als de rollen, voorzien van twee kogellagers en afdichtingen.

Product-Catalogus

Download (PDF, 39 MB)