Transportbandenfabriek EA Broekema BV te Veendam is een professionele partner op het gebied van spijlenzeefbanden voor de agrarische industrie. De banden en aanverwante onderdelen worden wereldwijd toegepast op onder andere rooi- en oogstmachines, wasinstallaties en in velerlei industriële toepassingen. In Veendam werken circa 100 medewerkers samen vanuit de kernwaarden kwaliteit, klantgerichtheid, samenwerking en innovatie. Broekema is onderdeel van de Arnold Jaeger Holding, gevestigd in Duitsland en heeft naast de hoofdvestiging in Veendam twee productielocaties in de Verenigde Staten alwaar zo’n 50 medewerkers actief zijn. Vanwege de wens om de afdeling Finance & Control te versterken zoekt ASBR YouManagement een gedreven Medewerker Finance & Control die bijdraagt aan een afdeling die haar zaakjes op orde heeft én waarde toevoegt.

 

Medewerker Finance & Control

allround F&A - controles – analyses  – productiebedrijf

De uitdaging
Je voert gevraagd en ongevraagd diverse controles en analyses uit, welke direct bijdragen aan inzicht in marges, kostprijscalculaties, effectiviteit, omzet, verbetering van rendement en meer efficiënte werkwijzen. Zowel tijdens de productie als na projectafronding ben jij de degene die verhelderende financiële inzichten verschaft om Broekema iedere dag beter te laten presenteren.

Samen met jouw collega’s sta je verder dagelijks garant voor een juiste debiteuren-, crediteuren- en grootboekadministratie. Je boekt bijvoorbeeld inkoop-/leveranciersfacturen, controleert voorraadfacturen en verzorgt boekingen. Je zorgt dat alle gegevens compleet, juist en volledig beschikbaar zijn voor onder andere maandrapportages, jaarafsluitingen en accountantscontroles.

Kortom: in deze functie ben je binnen een enthousiast team van vijf vakgenoten dagelijks actief om zowel zelfstandig als in teamverband een verscheidenheid aan financiële taken uit te voeren. Je legt verantwoording af aan de Controller.

 

Het ideaalprofiel
Afgeronde HBO-opleiding in financieel/administratieve richting of MEAO-BE/BA met aanvullende          opleidingen zoals SPD.
Enige jaren relevante werkervaring op een financiële afdeling, bij voorkeur opgedaan in een sterk technisch georiënteerde omgeving of productieorganisatie.
Affiniteit met Microsoft Dynamics AX en Hydra bespoedigen jouw inwerkproces.
Jouw werkwijze kenmerkt zich door zorgvuldigheid, gedrevenheid en nauwkeurigheid.
Je bent proactief, alert en neemt initiatieven bij gesignaleerde knelpunten.
Kennis van de Duitse en Engelse taal is een pre.

 

Interesse in Broekema?

Spreekt het je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Dan zijn wij benieuwd naar jouw cv en motivatie! ASBR YouManagement begeleidt Broekema exclusief bij het hele proces. Je kunt je vandaar (vertrouwelijk) richten tot ASBR YouManagement, Edwin Klomp. Voor reacties per e-mail; vacature@asbr.nl. Voor vragen of een toelichting: 088-1260440, na kantoortijd 06-55194295.