Transportbandenfabriek EA Broekema BV te Veendam is een professionele partner op het gebied van spijlenzeef- banden voor de agrarische industrie. De banden en aanverwante onderdelen worden wereldwijd toegepast op onder andere rooi- en oogstmachines, wasinstallaties en in velerlei industriële toepassingen. In Veendam werken circa 100 medewerkers samen vanuit de kernwaarden kwaliteit, klantgerichtheid, samenwerking en innovatie. Broekema is onderdeel van de Arnold Jaeger Holding, gevestigd in Duitsland en heeft naast de hoofdvestiging in Veendam twee productielocaties in de Verenigde Staten alwaar zo’n 50 medewerkers actief zijn. Vanwege de wens om continue te verbeteren zoekt ASBR YouManagement namens Broekema op basis van exclusiviteit een gedreven kennisdrager die de organisatie in een volgende fase brengt op het gebied van QHSE / KAM.

 

 

Coördinator QHSE

gedreven QHSE ambassadeur – veranderaar – industrie

De uitdaging
Broekema heeft haar bestaansrecht onder andere te danken aan haar streven om continue kwaliteit te willen leveren en om het iedere dag weer beter te willen doen. Zij heeft de afgelopen jaren haar QHSE-beleid verder geprofessionaliseerd. Het is aan jou om dit QHSE-beleid verder te coördineren, te borgen en vervolgacties te initiëren. Kwaliteitsdenken, veilig, gezond en effectief produceren breng je op een nog hoger plan binnen Broekema. Uiteraard voldoe je hierbij aan de geldende wet- en regelgeving. Hierdoor heb je feitelijk contact met alle medewerkers en in het bijzonder met de Productiemanager, HRM en Teamleiders, je rapporteert aan de Directie. Je begeleidt verbetertrajecten en verzorgt informatiesessies en toolboxmeetings. Verder heb je contact met vakgenoten binnen de Jaeger Holding en vertegenwoordig je Broekema bij externe bijeenkomsten en samenwerkingsverbanden op het gebied van QHSE anno 2018. Idealiter ondersteun je de BHV organisatie en voer je taken uit als preventiemedewerker.

Ook achter je bureau voel je je thuis, de functie is namelijk ook gericht op het coördineren, implementeren en bewaken van kwaliteits-, arbo- en milieuzorgsystemen. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van het kwaliteitszorgsysteem en coördineren van audits en procesmatige controles. Je analyseert en controleert data op het gebied van veiligheid, kwaliteit en afvalstromen.

 

Het ideaalprofiel
Afgeronde HBO opleiding in technisch en/of bedrijfskundige richting met aanvullende opleidingen op het gebied van QHSE.
Enige jaren werkervaring op het gebied van QHSE / KAM, bij voorkeur opgedaan in een technisch georiënteerde omgeving of productieorganisatie.
Kennis van actuele wet- en regelgeving op het gebied van QHSE en ervaring met auditing, onder andere in het kader van ISO 9001.
Jouw werkwijze kenmerkt zich door kwaliteitsdenken, initiatief en probleemoplossend vermogen.
Als persoon ben je communicatief vaardig, weet je kennis over te brengen en ben je in staat om mensen in beweging te zetten.
Je bent proactief, alert en neemt initiatieven bij gesignaleerde knelpunten.
Kennis van de Duitse en Engelse taal is een pre.

Interesse in Broekema?
Spreekt het je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Dan zijn wij benieuwd naar jouw cv en motivatie! ASBR YouManagement begeleidt Broekema exclusief bij het hele proces. Je kunt je vandaar (vertrouwelijk) richten tot ASBR YouManagement, Edwin Klomp. Voor reacties per e-mail; vacature@asbr.nl. Voor vragen of een toelichting: 088-1260440, na kantoortijd 06-55194295.