Transportbandenfabriek EA Broekema BV te Veendam is een innovatieve, financieel gezonde en professionele partner op het gebied van spijlenzeefbanden voor de agrarische industrie. De banden en aanverwante onderdelen worden wereldwijd toegepast op onder andere rooi- en oogstmachines, wasinstallaties en in velerlei industriële toepassingen. In Veendam werken circa 100 medewerkers samen vanuit de kernwaarden kwaliteit, klantgerichtheid, samenwerking en innovatie. Broekema is onderdeel van de Arnold Jaeger Holding, gevestigd in Duitsland en heeft naast de hoofdvestiging in Veendam twee productielocaties in de Verenigde Staten alwaar zo’n 50 medewerkers actief zijn.

Vanwege de wens om haar innovatie te versnellen zoekt ASBR YouManagement een gedreven en praktisch ingestelde R&D Engineer die bijdraagt aan deze versnelling van innovatie.

 

Innovatieve R&D Engineer

Landbouwmechanisatie van de toekomst – WTB georiënteerd - klantgericht


De uitdaging:

Wil jij dagelijks werken aan structurele innovatie? Werk jij graag een idee zelfstandig uit naar een werkende totaaloplossing? Draag jij het liefst bij aan de machines van de toekomst die in de wereld van morgen internationaal worden afgezet? Dan is deze vacature bij Broekema te Veendam een uitgelezen kans!

Je werkt dagelijks aan duurzame, storingsvrije en onderhoudsarme mechanische totaaloplossingen met een grote internationale marktpotentie. Jij bent na een gedegen inwerkperiode in staat om vanuit het programma van eisen relatief zelfstandig een (concept) ontwerp op te leveren en het bijbehorende rekenwerk en 3D tekenwerk voor jouw rekening te nemen. Je bent van begin tot het einde bij de innovatie betrokken en zelf in staat proefopstellingen en (veld)testen te verrichten. Na eventuele aanpassingen en nieuwe testen zal jouw definitieve oplossing in diverse concepten haar intrede doen. Broekema heeft ambitie, dus jouw volgende project ligt ondertussen alweer klaar.

Je hebt tijdens het hele innovatieproces nauw contact met potentiële afnemers, toeleveranciers en collega Engineers. Je draagt hierdoor direct bij aan de verdere positionering en internationale groei van Broekema. Je werkt nauw samen met jouw collega R&D Engineers te Veendam en collega Engineers in Duitsland en de USA. Je legt verantwoording af aan de Manager R&D.

 

 Het ideaalprofiel

Technische HBO opleiding, idealiter WTB / AOT / Mechanical Engineering.
Je hebt eerder bijgedragen aan innovatieve (onderdelen van) machines, hetzij middels een stage hetzij middels jouw eerste werkervaring.
Naast innovatiekracht beschik je ook over een praktische en hands-on instelling.
3D CAD systemen als AutoCAD en Inventor hebben geen geheimen voor je.
Je staat bekend om jouw klantgericht handelen en kwaliteitsgerichtheid.
Affiniteit met landbouwmechanisatie, zelf kunnen sleutelen, ambitie en teamgeest helpen jouw daarnaast in het selectieproces.

 

Interesse in Broekema?
Spreekt het je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Dan zijn wij benieuwd naar jouw cv en motivatie! ASBR YouManagement begeleidt Broekema exclusief bij het hele proces. Je kunt je vandaar (vertrouwelijk) richten tot ASBR YouManagement, Edwin Klomp. Voor reacties per e-mail; vacature@asbr.nl. Voor vragen of een toelichting: 088-1260440, na kantoortijd 06-55194295.